Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact

  Vaccin impotriva cancerului la san?!

  O echipă de cercetători americani, împreună cu Sandra Gendler expert la Clinica Mayo, au făcut un vaccin care luptă împotriva cancerului la sân. Deocamdată, tratamentul este în faza de testare, iar până acum a fost eficient pe şoareci. Noul vaccin se bazea...
  Gazeta Medicala

  Beneficiile sociale ale masajului


  Auzim tot mai des că persoanele cu dizabilităţi sunt persoane care nu produc nimic, că indemnizaţiile trebuie mai mult decât ajustate, că în această criză economică aceste persoane încarcă prea mult bugetul, deci trebuie ca suportul acordat acestora să fie redus la minim, ca şi când până la această criză se respectau prevederile Convenţiei ONU privind Drepturile Pesoanelor cu Dizabilităţi, iar persoanele cu dizabilităţi aveau o viaţă roz. Foarte multe persoane cu dizabilităţi şi-au pus întrebarea: suntem noi cei care am generat criza economică pentru a plăti acum o factură pe care nu ne-am dorit-o? La acestă întrebare ne răspunde în acest articol unul din partenerii AGENŢIEI JUDEŢENE PENTRU PERSOANE CU HANDICAP BRAŞOV, adică, reprezentantul Asociaţiei Nevăzătorilor-Filiala Braşov. Iată un exemplu, menţionăm că nu este singurul, prin care noi contrazicem toate ideile preconcepute, toate falsele motive şi argumente superficiale: PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI ŞTIU SĂ MUNCEASCA ŞI VOR SĂ MUNCEASCĂ.

  Expunem ceea ce ne-a transmis dl Virgil Lazăr, Preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor-Filiala Braşov:

  Chiar dacă la prima vedere, termenii folosiţi în titlu, par a nu avea nici o legatură, voi  încerca în cele ce urmează să argumentez că această legătură există şi că prin atitudinea noastră putem contribui la consolidarea ei.

  Pentru că efectele benefice ale masajului sunt cunoscute din timpuri străvechi, nu voi insista asupra acestora, mai ales că în ultima vreme tot mai mulţi aşa-zis specialişti exagerează până la ridicol amploarea acestor efecte, cu un singur scop, acela de a câştiga bani cu orice preţ, aruncând la coşul de gunoi orice rămăşiţă de deontologie profesională.

  Ca orice procedură medicala masajul are indicaţii şi contraindicaţii, cunoscute de cei care practică această profesie. Din fericire în lumea medicală se face încă distincţie între adevăraţii profesionişti ai masajului şi cei care au dobândit anumite cunoştinţe în acest domeniu în urma unor cursuri cu durată de 2-3 luni cursuri care sunt benefice pentru cultura generală, dar în nici un caz nu pot oferi competenţa necesară pentru efectuarea masajului medical.

  Dar care sunt beneficile sociale? Mă veţi întreba, pe bună dreptate.

  Raspunsul nu e prea complicat.    

  În vremurile de azi când se vorbeşte din ce în ce mai mult de integrare şi incluziune socială, se face din ce în ce mai puţin în practica pentru atingerea acestor deziderate, Capitolul la care stăm foarte bine fiind producerea  de hârtii cu raportări măreţe, doar ca să arătăm Europei cât de mult ne preocupăm de aceste lucruri, tot mai puţine persoane cu dizabilităţi, printre acestea numărându-se şi nevăzătorii, îşi găsesc un loc de muncă, cu toate că majoritatea specialiştilor susţin că munca este cea mai eficientă formă de integrare socială.

  Şi dacă admitem că munca reprezintă factorul esenţial în integrarea socială a persoanei cu dizabilităţi, că rezultatul acesteia îi redă acelei persoane încrederea în sine, cu atât mai mult rezultatul muncii unui maseur profesionist nevăzător, care constă în îmbunătăţirea stării de sănătate a pacientului tratat, îi va oferi un sentiment de siguranţă şi conştientizarea faptului că munca lui e utilă şi chiar necesară semenilor săi.

  Este bine ştiut şi cvaziunanim recunoscut că cei mai buni specialişti în domeniul masajului medical, dar şi al celui de întreţinere provin din rândul persoanelor cu dizabilităţi vizuale, adică nevăzătorii şi slabvăzătorii. Ei au avut posibilitatea de a învăţa această profesie în liceele sanitare din cadrul şcolilor speciale din Bucureşti, Arad şi Cluj, licee transformate în colegii sanitare după Revoluţie, unităţi de învăţământ în care se studiază aceleaşi materii generale şi de specialitate ca în orice unitate de profil din învăţământul de masă, singura deosebire fiind modalitatea de transmitere a cunoştinţelor, adaptată dizabilităţii vizuale, punându-se un accent deosebit pe pregătirea  practică.

  Şi pentru că ne dorim ca integrarea socială a nevăzătorilor, să se întâmple mai mult în practică decât pe hârtie, „astfel mai protejăm şi stratul de ozon, lasând în viaţă pădurile”, am înfiinţat unitatea protejată Profinev-masaj, creând astfel 3 locuri de muncă pentru persoane deficiente de vedere care lucrează atât în activitatea principală cât şi în cele secundare.

  Unitatea funcţionează conform autorizaţiei emisă de Ministerul Muncii şi oferă servicii de masaj medical şi de întreţinere, precum şi alte produse şi servicii pe bază de parteneriat.

  Pentru detalii suplimentare ne puteţi contacta:

  bvanvr@gmail.com şi  la telefon 0762 223423.

  Sper că ideile d-lui Lazăr Virgil, v-au dat puţin de gândit, sper că veţi percepe cu alţi ochi aceste persoane, sper ca din spirit de solidaritate, nu din milă, să vă deschideţi sufletul şi să „simţiţi” altfel persoanele cu dizabilităţi.                                           AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU PERSOANE

  CU HANDICAP BRAŞOV

               Str. Ecaterina Varga, Nr. 23,

  Cod Poştal: 500003,

               Tel: 0372.756.068; Fax: 0268.474.288


   


  Centrul Medical de...
  Centrul Medical de Vest  oferă pacienţilor săi servicii de recuperare medicală: kinetoterapie, fizioterapie şi masaj terapeutic. Dacă vorbim despre şedinţele de kinetoterapie practicate în cabinetul nostru, precizăm că abordarea va fi deosebită, doarece se vor utiliza programe terapeutice concepute special pentru fiecare pacient în parte în funcţie de evoluţia şi caracterul afecţiunii sale. Se va lucra individualizat şi gradual şi nu sub forma unui grup în care pacienţii fac „exerciţ...
  … pentru Firma...
  Articole Gazeta Oferta noastră constă în menţinerea printr-o procedură de masaj special terapeutic a bunăstării fizice a angajaţilor Dumneavoastră cât şi pentru membrii conducerii firmei Dumneavoastră. Starea fizică, în general, este afectată şi de stres, care este o stare secundară în timpul coordonării activităţilor zilnice şi care conduce  la o încordarea totală a fizicului uman. Prin angajatul nostru profesionist, avem posibilitatea să vă ajutăm în eliminarea acestor încordări ...
  Psihoterapia...
        Copilăria este considerată un timp al fericirii şi al lipsei de griji, ca urmare, suferinţa psihică a copiilor este deseori minimalizată şi catalogată ca nepericuloasă. Copilul este sensibil la viaţa de familie, dar şi la alte medii cu care intră în contact şi nu se adaptează mai uşor ca adulţii, nici nu este mai putin afectat de probleme, ci dimpotrivă, el are cele mai puţine abilităţi de a face faţă unor situaţii dificile şi cel mai puţin control asupra mediului. De aici ş...