Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact

  Studiu: Usturoiul protejeaza inima

  Potrivit experţilor de la Universitatea de Medicină Emory din SUA se pare că usturoiul protejează inima, deoarece acesta conţine substanţe care au puterea de a preveni distrugerea ţesutului cardiac. Cercetătorii au efectuat studiul pe cobai, iar în urma testelor a reieşit faptul...
  Gazeta Medicala

  Beneficiile sociale ale masajului


  Auzim tot mai des că persoanele cu dizabilităţi sunt persoane care nu produc nimic, că indemnizaţiile trebuie mai mult decât ajustate, că în această criză economică aceste persoane încarcă prea mult bugetul, deci trebuie ca suportul acordat acestora să fie redus la minim, ca şi când până la această criză se respectau prevederile Convenţiei ONU privind Drepturile Pesoanelor cu Dizabilităţi, iar persoanele cu dizabilităţi aveau o viaţă roz. Foarte multe persoane cu dizabilităţi şi-au pus întrebarea: suntem noi cei care am generat criza economică pentru a plăti acum o factură pe care nu ne-am dorit-o? La acestă întrebare ne răspunde în acest articol unul din partenerii AGENŢIEI JUDEŢENE PENTRU PERSOANE CU HANDICAP BRAŞOV, adică, reprezentantul Asociaţiei Nevăzătorilor-Filiala Braşov. Iată un exemplu, menţionăm că nu este singurul, prin care noi contrazicem toate ideile preconcepute, toate falsele motive şi argumente superficiale: PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI ŞTIU SĂ MUNCEASCA ŞI VOR SĂ MUNCEASCĂ.

  Expunem ceea ce ne-a transmis dl Virgil Lazăr, Preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor-Filiala Braşov:

  Chiar dacă la prima vedere, termenii folosiţi în titlu, par a nu avea nici o legatură, voi  încerca în cele ce urmează să argumentez că această legătură există şi că prin atitudinea noastră putem contribui la consolidarea ei.

  Pentru că efectele benefice ale masajului sunt cunoscute din timpuri străvechi, nu voi insista asupra acestora, mai ales că în ultima vreme tot mai mulţi aşa-zis specialişti exagerează până la ridicol amploarea acestor efecte, cu un singur scop, acela de a câştiga bani cu orice preţ, aruncând la coşul de gunoi orice rămăşiţă de deontologie profesională.

  Ca orice procedură medicala masajul are indicaţii şi contraindicaţii, cunoscute de cei care practică această profesie. Din fericire în lumea medicală se face încă distincţie între adevăraţii profesionişti ai masajului şi cei care au dobândit anumite cunoştinţe în acest domeniu în urma unor cursuri cu durată de 2-3 luni cursuri care sunt benefice pentru cultura generală, dar în nici un caz nu pot oferi competenţa necesară pentru efectuarea masajului medical.

  Dar care sunt beneficile sociale? Mă veţi întreba, pe bună dreptate.

  Raspunsul nu e prea complicat.    

  În vremurile de azi când se vorbeşte din ce în ce mai mult de integrare şi incluziune socială, se face din ce în ce mai puţin în practica pentru atingerea acestor deziderate, Capitolul la care stăm foarte bine fiind producerea  de hârtii cu raportări măreţe, doar ca să arătăm Europei cât de mult ne preocupăm de aceste lucruri, tot mai puţine persoane cu dizabilităţi, printre acestea numărându-se şi nevăzătorii, îşi găsesc un loc de muncă, cu toate că majoritatea specialiştilor susţin că munca este cea mai eficientă formă de integrare socială.

  Şi dacă admitem că munca reprezintă factorul esenţial în integrarea socială a persoanei cu dizabilităţi, că rezultatul acesteia îi redă acelei persoane încrederea în sine, cu atât mai mult rezultatul muncii unui maseur profesionist nevăzător, care constă în îmbunătăţirea stării de sănătate a pacientului tratat, îi va oferi un sentiment de siguranţă şi conştientizarea faptului că munca lui e utilă şi chiar necesară semenilor săi.

  Este bine ştiut şi cvaziunanim recunoscut că cei mai buni specialişti în domeniul masajului medical, dar şi al celui de întreţinere provin din rândul persoanelor cu dizabilităţi vizuale, adică nevăzătorii şi slabvăzătorii. Ei au avut posibilitatea de a învăţa această profesie în liceele sanitare din cadrul şcolilor speciale din Bucureşti, Arad şi Cluj, licee transformate în colegii sanitare după Revoluţie, unităţi de învăţământ în care se studiază aceleaşi materii generale şi de specialitate ca în orice unitate de profil din învăţământul de masă, singura deosebire fiind modalitatea de transmitere a cunoştinţelor, adaptată dizabilităţii vizuale, punându-se un accent deosebit pe pregătirea  practică.

  Şi pentru că ne dorim ca integrarea socială a nevăzătorilor, să se întâmple mai mult în practică decât pe hârtie, „astfel mai protejăm şi stratul de ozon, lasând în viaţă pădurile”, am înfiinţat unitatea protejată Profinev-masaj, creând astfel 3 locuri de muncă pentru persoane deficiente de vedere care lucrează atât în activitatea principală cât şi în cele secundare.

  Unitatea funcţionează conform autorizaţiei emisă de Ministerul Muncii şi oferă servicii de masaj medical şi de întreţinere, precum şi alte produse şi servicii pe bază de parteneriat.

  Pentru detalii suplimentare ne puteţi contacta:

  bvanvr@gmail.com şi  la telefon 0762 223423.

  Sper că ideile d-lui Lazăr Virgil, v-au dat puţin de gândit, sper că veţi percepe cu alţi ochi aceste persoane, sper ca din spirit de solidaritate, nu din milă, să vă deschideţi sufletul şi să „simţiţi” altfel persoanele cu dizabilităţi.                                           AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU PERSOANE

  CU HANDICAP BRAŞOV

               Str. Ecaterina Varga, Nr. 23,

  Cod Poştal: 500003,

               Tel: 0372.756.068; Fax: 0268.474.288


   


  Din sipetul cu...
  Articole Gazeta                 Povestea începe în anii 50, cînd un suedez  ce avea să devină un nume celebru în medicina contemporană deşi nu era medic, Arne Larsson(1915-2001), a fost afectat de o boală teribilă la vremea respectivă: bloc atrioventricular total cu crize Adams-Stokes în atacuri repetate. Departe de a bănui că avea să devină faimos în întreaga lume şi va intra viu în noul mileniu, Arne Larsson era, d...
  Epilarea...
  Articole Gazeta Dragii noştri, în articolul din numărul trecut al gazetei  v-am oferit informaţie generală despre epilarea definitivă. Începând din acest număr vom oferi informaţie specifică în funcţie de întrebările clienţilor sau cititorilor noştri. Dacă aveţi vreo nelămurire intraţi pe: www.depilfin.ro sau scrieţi-ne un e-mail şi vă vom răspunde prompt. Astăzi vom răspunde la întrebarea Elenei: „Se poate realiza şi epilare facială?” Raspunsul este DA, se poate realiza epila...
  Operatii gratuite...
  Articole Gazeta Operatiile de sinus lift se vor efectua în perioada 7-9 septembrie 2011, la clinica Dentalmed din Brasov, situata pe Str. Lungă nr. 14. In cadrul evenimentului stomatologic, in premiera pentru Brasov, 20 de pacienţi vor beneficia de operaţii de sinus lift şi de implant dentar. Prof. univ. dr. Ady Palti, preşedintele Asociaţiei Mondiale de Implantologie Orală şi prof. univ. dr. Augustin Mihai, vicepreşedintele Asociaţiei amintite, secondaţi de o echipă de medici stomatologi, printre care şi 20 de specialişti din Ja...