Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact

  Somnul, o forma de terapie?!

  Un nou studiu, realizat la Universitatea Berkley din California, a arătat că visele pot ameliora durerea psihică provocată de experienţele emoţionale negative din timpul zilei. Acest lucru înseamnă că în momentul în care oamenii viseaza, elementele chimice responsabil...
  Gazeta Medicala

  Centrul Medical de Vest Medicina muncii

  Articole Gazeta


  Centrul Medical de Vest  are o bogată experienţă, iar serviciile de medicina muncii oferite sunt realizate de personal specializat cu experienţă în domeniul ocupaţional; Centrul dispune de aparatură medicală de ultimă generaţie, pentru audiometrie, spirometrie, electrocardiografie cu posibilitatea efectuării examinărilor în timp scurt şi la cel mai ridicat standard de calitate.

  Gama de servicii medicale adresate companiilor şi instituţiilor bugetare se axează în principal pe satisfacerea nevoilor clienţilor noştri în domeniul MEDICINII MUNCII. Aceste servicii se caracterizează prin flexibilitate, ele fiind perfect adaptate profilului fiecărui client. În al doilea rând serviciile noastre vă sunt oferite cu promptitudine, reducând pe cât posibil timpul alocat de angajaţi deplasărilor pentru investigaţiile la angajare sau periodice.

  Conform Hotărârii de Guvern nr. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor, supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicina muncii (Art. 4), care prin servicii specializate organizează activitatea medicală pentru  prevenirea, depistarea, dispensarizarea bolilor profesionale şi a bolilor legate de profesie, precum şi menţinerea sănătăţii şi a capacităţii de muncă a lucrătorilor. (Art. 2)

  „Aptitudine în muncă” reprezintă capacitatea lucrătorului din punct de vedere medical de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical (Capitolul III, Art. 9(1)).

  Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale (Capitolul II, Art. 8(1)).

  Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cât şi din sectorul privat, sunt obligaţi să respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor (Capitolul II, Art. 6).

  Examenele de medicina muncii constau în: examen medical la angajare, control medical periodic, examen medical pentru supraveghere specială, examen medical de adaptare, examen medical pentru schimbarea locului de muncă, examen medical la reluarea muncii, etc. şi se efectuează în conformitate cu legislaţia în vigoare.  Serviciile de medicina muncii furnizate în Centrul Medical de Vest cuprind:

  - completarea şi evidenţa dosarelor medicale individuale;

  - eliberarea fişei de aptitudine;

  - consultaţii la solicitare de medicina muncii;

  - consultanţă de medicina muncii pentru serviciul de protecţia muncii;

  - organizarea şi participarea la evaluarea riscurilor profesionale;

  - monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor;

  reorientarea profesională în caz de boală profesională sau alte afecţiuni cronice;

  - consiliere privind adaptarea muncii la caracteristicile psihofiziolgice ale angajaţilor;

  - consiliere pentru elaboararea strategiei de sănătate şi securitate la locul de muncă;  Documente necesare :

  - fişa de solicitare a examenului medical la angajare.

  - fişa de identificare a factorilor de risc profesional.

     Pentru informatii privind serviciile de medicina muncii pentru firme, contracte, programari, va puteti adresa la tel. 0727838590 mail: mm.mihaela.alexandru@gmail.com Ec. Mihaela Alexandru - si tel. 0268 411495 mail: cmv.consult@gmail.com Dr. Dan Mironescu coordonator medical.

     Centrul Medical de Vest, cal. Făgăraşului nr.7

  tel.: 0268 411 495

  www.centrulmedical.eu   


  Asociatia...
  Pop Alin - 0722 218 703 Nicolau Andrada - 0744 686 198 Gămulescu Alina - 0721 712 533 Rx Group - 0728 936 566 Penciu Adriana - 0722 232 778 Roşianu Carmen - 0723 037 990 Tâmpa Vasile - 0723 665 553 Oancea Anca Măriuca - 0722 570 272 Idriceanu Corina - 0723 595 004 Bugiu Marina - 0745 263 240 Cursaru Mariana - 0723 410 950 Berariu Mariana - 0744 503 583 Moaşa Lucia - 0721 058 963 Dărămuş Laura - 0744 298 132 Cârstea (Hohotă) Jana - Mariana - 0722 361 465 Macaveiu Ana - 0745 017 343 Nossa ...
  Din sipetul cu...
  Articole Gazeta                 Povestea începe în anii 50, cînd un suedez  ce avea să devină un nume celebru în medicina contemporană deşi nu era medic, Arne Larsson(1915-2001), a fost afectat de o boală teribilă la vremea respectivă: bloc atrioventricular total cu crize Adams-Stokes în atacuri repetate. Departe de a bănui că avea să devină faimos în întreaga lume şi va intra viu în noul mileniu, Arne Larsson era, d...
  Pledoarie pentru...
  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a formulat pentru noţiunea de dizabilitate următoarea definiţie: „Dizabilitatea este reprezentată de orice restricţie sau lipsă (rezultată în urma unei infirmităţi) a abilităţii de a îndeplini o activitate în maniera sau la nivelul considerate normale pentru o fiinţă umană.” Din experienţa de un an şi jumătate a Agenţiei Judeţene pentru Persoane cu Handicap Braşov, ştim că mediul neadaptat este cel care „dizabilitează” o persoan...