Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact

  Paracetamolul poate provoca moartea

  Kenneth Simpson, un medic britanic, a efectuat un studiu împreună cu o echipă de experţi prin care a demonstrat că paracetamolul ar putea provoca moartea. Se pare că acest medicament poate fi fatal omului,  în cazul unei supradoze, pentru că ar putea produce insuficienţ...
  Gazeta Medicala

  Centrul Medical de Vest Medicina muncii

  Articole Gazeta


  Centrul Medical de Vest  are o bogată experienţă, iar serviciile de medicina muncii oferite sunt realizate de personal specializat cu experienţă în domeniul ocupaţional; Centrul dispune de aparatură medicală de ultimă generaţie, pentru audiometrie, spirometrie, electrocardiografie cu posibilitatea efectuării examinărilor în timp scurt şi la cel mai ridicat standard de calitate.

  Gama de servicii medicale adresate companiilor şi instituţiilor bugetare se axează în principal pe satisfacerea nevoilor clienţilor noştri în domeniul MEDICINII MUNCII. Aceste servicii se caracterizează prin flexibilitate, ele fiind perfect adaptate profilului fiecărui client. În al doilea rând serviciile noastre vă sunt oferite cu promptitudine, reducând pe cât posibil timpul alocat de angajaţi deplasărilor pentru investigaţiile la angajare sau periodice.

  Conform Hotărârii de Guvern nr. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor, supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicina muncii (Art. 4), care prin servicii specializate organizează activitatea medicală pentru  prevenirea, depistarea, dispensarizarea bolilor profesionale şi a bolilor legate de profesie, precum şi menţinerea sănătăţii şi a capacităţii de muncă a lucrătorilor. (Art. 2)

  „Aptitudine în muncă” reprezintă capacitatea lucrătorului din punct de vedere medical de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical (Capitolul III, Art. 9(1)).

  Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale (Capitolul II, Art. 8(1)).

  Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cât şi din sectorul privat, sunt obligaţi să respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor (Capitolul II, Art. 6).

  Examenele de medicina muncii constau în: examen medical la angajare, control medical periodic, examen medical pentru supraveghere specială, examen medical de adaptare, examen medical pentru schimbarea locului de muncă, examen medical la reluarea muncii, etc. şi se efectuează în conformitate cu legislaţia în vigoare.  Serviciile de medicina muncii furnizate în Centrul Medical de Vest cuprind:

  - completarea şi evidenţa dosarelor medicale individuale;

  - eliberarea fişei de aptitudine;

  - consultaţii la solicitare de medicina muncii;

  - consultanţă de medicina muncii pentru serviciul de protecţia muncii;

  - organizarea şi participarea la evaluarea riscurilor profesionale;

  - monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor;

  reorientarea profesională în caz de boală profesională sau alte afecţiuni cronice;

  - consiliere privind adaptarea muncii la caracteristicile psihofiziolgice ale angajaţilor;

  - consiliere pentru elaboararea strategiei de sănătate şi securitate la locul de muncă;  Documente necesare :

  - fişa de solicitare a examenului medical la angajare.

  - fişa de identificare a factorilor de risc profesional.

     Pentru informatii privind serviciile de medicina muncii pentru firme, contracte, programari, va puteti adresa la tel. 0727838590 mail: mm.mihaela.alexandru@gmail.com Ec. Mihaela Alexandru - si tel. 0268 411495 mail: cmv.consult@gmail.com Dr. Dan Mironescu coordonator medical.

     Centrul Medical de Vest, cal. Făgăraşului nr.7

  tel.: 0268 411 495

  www.centrulmedical.eu   


  De la epilare...
  Articole Gazeta Începând cu luna februarie Clinica Depilfin şi-a extins activitatea, oferind cele mai eficiente metode de remodelare corporală. Radiofrecvenţa uni, bi şi tripolară, cavitaţie şi vacuum. Atât pentru faţă cât şi pentru corp, pentru bărbaţi şi femei. Puteţi să scăpaţi de inesteticele depuneri de grăsime localizate, celulită, riduri şi chiar vergeturi. Am selectat metodele de slăbire cu cele mai bune rezultate la nivel mondial în acest moment şi am păstrat aceeaşi calitate Depilfin. Mai jo...
  Pledoarie pentru...
  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a formulat pentru noţiunea de dizabilitate următoarea definiţie: „Dizabilitatea este reprezentată de orice restricţie sau lipsă (rezultată în urma unei infirmităţi) a abilităţii de a îndeplini o activitate în maniera sau la nivelul considerate normale pentru o fiinţă umană.” Din experienţa de un an şi jumătate a Agenţiei Judeţene pentru Persoane cu Handicap Braşov, ştim că mediul neadaptat este cel care „dizabilitează” o persoan...
  Scintigrafia un...
  Articole Gazeta O dată cu deschiderea departamentului de Medicină nucleară clinica Hiperdia  din Braşov oferă medicilor şi pacienţilor un nou instrument de înaltă tehnologie, unic în zonă, de succes, pentru stabilirea unor diagnostice complexe şi precise.  Dotarea cu cel mai nou şi performant echipament pentru Scintigrafie – SPECT din ţară (Siemens Symbia E) plasează laboratorul de medicină nucleară Hiperdia la nivelul performanţelor şi exigenţelor centrelor medicale universitare din România. Scintig...