Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact

  Somnul, o forma de terapie?!

  Un nou studiu, realizat la Universitatea Berkley din California, a arătat că visele pot ameliora durerea psihică provocată de experienţele emoţionale negative din timpul zilei. Acest lucru înseamnă că în momentul în care oamenii viseaza, elementele chimice responsabil...
  Gazeta Medicala

  Centrul Medical de Vest Medicina muncii

  Articole Gazeta


  Centrul Medical de Vest  are o bogată experienţă, iar serviciile de medicina muncii oferite sunt realizate de personal specializat cu experienţă în domeniul ocupaţional; Centrul dispune de aparatură medicală de ultimă generaţie, pentru audiometrie, spirometrie, electrocardiografie cu posibilitatea efectuării examinărilor în timp scurt şi la cel mai ridicat standard de calitate.

  Gama de servicii medicale adresate companiilor şi instituţiilor bugetare se axează în principal pe satisfacerea nevoilor clienţilor noştri în domeniul MEDICINII MUNCII. Aceste servicii se caracterizează prin flexibilitate, ele fiind perfect adaptate profilului fiecărui client. În al doilea rând serviciile noastre vă sunt oferite cu promptitudine, reducând pe cât posibil timpul alocat de angajaţi deplasărilor pentru investigaţiile la angajare sau periodice.

  Conform Hotărârii de Guvern nr. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor, supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicina muncii (Art. 4), care prin servicii specializate organizează activitatea medicală pentru  prevenirea, depistarea, dispensarizarea bolilor profesionale şi a bolilor legate de profesie, precum şi menţinerea sănătăţii şi a capacităţii de muncă a lucrătorilor. (Art. 2)

  „Aptitudine în muncă” reprezintă capacitatea lucrătorului din punct de vedere medical de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical (Capitolul III, Art. 9(1)).

  Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale (Capitolul II, Art. 8(1)).

  Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cât şi din sectorul privat, sunt obligaţi să respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor (Capitolul II, Art. 6).

  Examenele de medicina muncii constau în: examen medical la angajare, control medical periodic, examen medical pentru supraveghere specială, examen medical de adaptare, examen medical pentru schimbarea locului de muncă, examen medical la reluarea muncii, etc. şi se efectuează în conformitate cu legislaţia în vigoare.  Serviciile de medicina muncii furnizate în Centrul Medical de Vest cuprind:

  - completarea şi evidenţa dosarelor medicale individuale;

  - eliberarea fişei de aptitudine;

  - consultaţii la solicitare de medicina muncii;

  - consultanţă de medicina muncii pentru serviciul de protecţia muncii;

  - organizarea şi participarea la evaluarea riscurilor profesionale;

  - monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor;

  reorientarea profesională în caz de boală profesională sau alte afecţiuni cronice;

  - consiliere privind adaptarea muncii la caracteristicile psihofiziolgice ale angajaţilor;

  - consiliere pentru elaboararea strategiei de sănătate şi securitate la locul de muncă;  Documente necesare :

  - fişa de solicitare a examenului medical la angajare.

  - fişa de identificare a factorilor de risc profesional.

     Pentru informatii privind serviciile de medicina muncii pentru firme, contracte, programari, va puteti adresa la tel. 0727838590 mail: mm.mihaela.alexandru@gmail.com Ec. Mihaela Alexandru - si tel. 0268 411495 mail: cmv.consult@gmail.com Dr. Dan Mironescu coordonator medical.

     Centrul Medical de Vest, cal. Făgăraşului nr.7

  tel.: 0268 411 495

  www.centrulmedical.eu   


  Tine-ti sanatatea...
  Cercetările recente indică faptul că majoritatea afecţiunilor civilizaţiei – boli ale sistemului osos, cum ar fi osteoporoza, ale sistemului cardiovascular, culminând cu infarctul, afecţiuni metabolice, diabet şi mergând până la cel mai extins şi agresiv flagel, cancerul – sunt provocate de nivelul scăzut de antioxidanţi şi de nivelul ridicat de radicali liberi. Acest dezechilibru este produs de poluarea cotidiană, de nivelul ridicat de stres şi de alimentaţia necorespunzătoare.Nivelul de protec...
  Ce este...
  Dermatologia este o ramură a medicinei care se ocupă de piele şi bolile sale. Dermatologia urmăreşte explicarea, diagnosticarea, tratarea bolilor de piele necontagioase şi contagioase (infecţioase). Dermatologia acoperă şi domeniul bolilor venerice (care se transmit pe cale sexuală). Un dermatolog are grijă atât de bolile pielii, în sensul cel mai larg, cât şi de unele probleme estetice ale pielii, scalpului, părului şi unghiilor. Pielea este un organ viu care constituie învelişul corpului. Funcţia ...
  Reconstructia...
  Articole Gazeta Chiar dacă există un tratament eficient pentru cancerul de sân, afecţiunea reprezintă încă o problemă extrem de serioasă pentru femeile din România. Acest lucru pentru că, de foarte multe ori, boala nu este descoperită într-un stadiu incipient, care să permită un tratament eficient şi, implicit, vindecarea. Tocmai de aceea, specialiştii atrag atenţia asupra importanţei existenţei unui progrtam naţional de screening, prin care să se descopere cancerul mamar într-un stadiu incipient - ac...