Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact
  Gazeta Medicala

  Ortodontia moderna

  Articole Gazeta


   Poate unii se întreabă ce este Ortodonţia?

  Putem spune că ortodonţia se ocupă cu frumosul.

  Ortodonţia este o specialitate în cadrul stomatologiei care rezolvă problemele de aranjare a dinţilor. Această corectare a poziţiei dentare se face atât pentru frumuseţe  cât şi pentru sănătate.  De ce sanatate?

  Pentru că de poziţia corectă a dinţilor depind apariţia cariilor, apariţia paradontozei şi ceea ce se ştie mai puţin, apariţia problemelor în articulaţia temporo- mandibulară (articulaţia din dreptul urechii), zgomote, cracmente, dureri la mişcările mandibulei, putând ajunge pâna la blocarea deschiderii gurii.

  Toate acestea pot apărea de la o vârstă fragedă 10 - 12 ani, dacă nu se intervine din timp.

  Ideal este ca tratamentul să se instituie în perioada copilăriei, un prim consult ortodontic impunându-se la vârsta de 6 - 7 ani.

  Dar evolutia tehnicilor ortodontice a facut posibil tratamentul şi la adulţi, la orice vârstă.

  Deplasările dentare se realizează cu ajutorul unor aparate care se fixează pe dinţi. Aparatele pot fi mobile (pacientul poate sa le scoată din cavitatea bucală) sau fixe, lipite pe fiecare dinte în parte.

  Principalul inconvenient la un adult, în a purta un aparat este cel estetic.

  Însă apariţia aparatelor invizibile rezolvă şi această problemă.

  Este vorba de tehnica linguală şi tehnica invi-salign.

  În primul caz, aparatul constă din brakeţi (mici plăcuţe din aur) care se lipesc pe fiecare dinte în parte pe suprafaţa orală, adică pe suprafaţa dintelui care nu se vede, dinspre limbă. Aparatul rămâne fixat în gură până la terminarea tratamentului, adică între 1 - 3 ani, în funcţie de gravitatea tratamentului.

  În al 2-lea caz, tehnica invisalign, este tot o tehnică invizibilă, dar aparatul nu e lipit pe dinţi. Constă într-o serie de gutiere dentare transparente, foarte subţiri care se aplică pe arcadele dentare. Gutierele se schimbă la câteva luni, pe masură ce tratamentul avansează.

  Aceste 2 tehnici presupun laboratoare specializate din Germania şi SUA, iar pentru pacient doar o igienă mai minuţioasă. Nu există nici un disconfort la vorbire, acomodarea facându-se în maxim o săptămână.

  Putem concluziona că în zilele noastre, când societatea acordă o importanţă deosebită aspectului, Ortodonţia, în domeniul esteticii dentare şi faciale, poate face minuni.

  Şi încercând să dau o altă definiţie Ortodonţiei pot spune că ea este arta de a îndrepta dinţii, este arta de a remodela chipul unui om, este, de ce nu, arta de a face fericit un om !

                                            Dr. Alina Dălban Gămulescu

                                            medic primar ortodont

  Adresa: Str, Diaconu Coresi nr.1, Cab4

  Braşov / România

  Tel: 0721 712533

  Luni, Miercuri, Vineri 14.30 - 19.30

  Marţi, Joi 9.00 - 13.30   


  Tratamentul...
  Endodonţia este o specialitate a stomatologiei care se ocupă cu tratarea şi vindecarea bolilor pulpei dentare (nervului) şi a ligamentelor de susţinere de la vârful rădăcinii. Tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa dentară se inflamează sau se infectează de obicei datorită unei carii profunde, a unor obturaţii coronare (plombe) întinse, fracturi sau fisuri în smalţ, sau ca urmare a unor traumatisme suferite de dinte. În cazul în care nu se intervine la timp durerile se pot ...
  Din sipetul cu...
  Articole Gazeta                 Povestea începe în anii 50, cînd un suedez  ce avea să devină un nume celebru în medicina contemporană deşi nu era medic, Arne Larsson(1915-2001), a fost afectat de o boală teribilă la vremea respectivă: bloc atrioventricular total cu crize Adams-Stokes în atacuri repetate. Departe de a bănui că avea să devină faimos în întreaga lume şi va intra viu în noul mileniu, Arne Larsson era, d...
  Paul Dent -...
  Articole Gazeta Protetică dentară Lucrări de zirconiu, lucrări de ceramică, lucrări protetice semifixe şi mobile clasice, lucrări protetice scheletate cu sisteme speciale de prindere. Estetică dentară Albire dinţi, bijuterii dentare, fatete. Terapie restaurativă Obturaţii fizionomice, tratamentul cariilor dentare Terapie endodontică tratamente şi obturaţii de canal. Parodontologie Detartraj, periaj profesional. Implantologie Consultaţie gratuită! Dr. Paltinisanu Paul Paul Dent, str. Ion Creanga, nr.11 ...