Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact

  Studiu: Usturoiul protejeaza inima

  Potrivit experţilor de la Universitatea de Medicină Emory din SUA se pare că usturoiul protejează inima, deoarece acesta conţine substanţe care au puterea de a preveni distrugerea ţesutului cardiac. Cercetătorii au efectuat studiul pe cobai, iar în urma testelor a reieşit faptul...
  Gazeta Medicala

  Ortodontia moderna

  Articole Gazeta


   Poate unii se întreabă ce este Ortodonţia?

  Putem spune că ortodonţia se ocupă cu frumosul.

  Ortodonţia este o specialitate în cadrul stomatologiei care rezolvă problemele de aranjare a dinţilor. Această corectare a poziţiei dentare se face atât pentru frumuseţe  cât şi pentru sănătate.  De ce sanatate?

  Pentru că de poziţia corectă a dinţilor depind apariţia cariilor, apariţia paradontozei şi ceea ce se ştie mai puţin, apariţia problemelor în articulaţia temporo- mandibulară (articulaţia din dreptul urechii), zgomote, cracmente, dureri la mişcările mandibulei, putând ajunge pâna la blocarea deschiderii gurii.

  Toate acestea pot apărea de la o vârstă fragedă 10 - 12 ani, dacă nu se intervine din timp.

  Ideal este ca tratamentul să se instituie în perioada copilăriei, un prim consult ortodontic impunându-se la vârsta de 6 - 7 ani.

  Dar evolutia tehnicilor ortodontice a facut posibil tratamentul şi la adulţi, la orice vârstă.

  Deplasările dentare se realizează cu ajutorul unor aparate care se fixează pe dinţi. Aparatele pot fi mobile (pacientul poate sa le scoată din cavitatea bucală) sau fixe, lipite pe fiecare dinte în parte.

  Principalul inconvenient la un adult, în a purta un aparat este cel estetic.

  Însă apariţia aparatelor invizibile rezolvă şi această problemă.

  Este vorba de tehnica linguală şi tehnica invi-salign.

  În primul caz, aparatul constă din brakeţi (mici plăcuţe din aur) care se lipesc pe fiecare dinte în parte pe suprafaţa orală, adică pe suprafaţa dintelui care nu se vede, dinspre limbă. Aparatul rămâne fixat în gură până la terminarea tratamentului, adică între 1 - 3 ani, în funcţie de gravitatea tratamentului.

  În al 2-lea caz, tehnica invisalign, este tot o tehnică invizibilă, dar aparatul nu e lipit pe dinţi. Constă într-o serie de gutiere dentare transparente, foarte subţiri care se aplică pe arcadele dentare. Gutierele se schimbă la câteva luni, pe masură ce tratamentul avansează.

  Aceste 2 tehnici presupun laboratoare specializate din Germania şi SUA, iar pentru pacient doar o igienă mai minuţioasă. Nu există nici un disconfort la vorbire, acomodarea facându-se în maxim o săptămână.

  Putem concluziona că în zilele noastre, când societatea acordă o importanţă deosebită aspectului, Ortodonţia, în domeniul esteticii dentare şi faciale, poate face minuni.

  Şi încercând să dau o altă definiţie Ortodonţiei pot spune că ea este arta de a îndrepta dinţii, este arta de a remodela chipul unui om, este, de ce nu, arta de a face fericit un om !

                                            Dr. Alina Dălban Gămulescu

                                            medic primar ortodont

  Adresa: Str, Diaconu Coresi nr.1, Cab4

  Braşov / România

  Tel: 0721 712533

  Luni, Miercuri, Vineri 14.30 - 19.30

  Marţi, Joi 9.00 - 13.30   


  Tratamentul...
  Endodonţia este o specialitate a stomatologiei care se ocupă cu tratarea şi vindecarea bolilor pulpei dentare (nervului) şi a ligamentelor de susţinere de la vârful rădăcinii. Tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa dentară se inflamează sau se infectează de obicei datorită unei carii profunde, a unor obturaţii coronare (plombe) întinse, fracturi sau fisuri în smalţ, sau ca urmare a unor traumatisme suferite de dinte. În cazul în care nu se intervine la timp durerile se pot ...
  Pasta noastra de...
  Ne confruntăm frecvent cu întrebarea: care pastă de dinţi este mai bună?? Indiferent care sunt nevoile noastre individuale (albire, respiraţie proaspătă, prevenirea apariţiei cariilor, sensibilitatea dentară), cum ne spălăm pe dinţi este mult mai important decât cu ce ne spălăm.Pentru o igienizare corectă periuţa se ţine poziţionată la 45 de grade astfel încât să ajungi în locurile dintre dinţi şi gingii, se efectuează mişcări circulare în acele zone apoi deplasăm periuţa pe...
  Centrul Medical de...
  Centrul Medical de Vest  oferă pacienţilor săi servicii de recuperare medicală: kinetoterapie, fizioterapie şi masaj terapeutic. Dacă vorbim despre şedinţele de kinetoterapie practicate în cabinetul nostru, precizăm că abordarea va fi deosebită, doarece se vor utiliza programe terapeutice concepute special pentru fiecare pacient în parte în funcţie de evoluţia şi caracterul afecţiunii sale. Se va lucra individualizat şi gradual şi nu sub forma unui grup în care pacienţii fac „exerciţ...