Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact

  Probleme de invatare la copiii cu hipertensiune arteriala

  Copiii hipertensivi sunt de patru ori mai predispusi fata de ceilalti sa dezvolte probleme de invatare, potrivit unui studiu. Cercetatorii americani au declarat ca, desi era binecunoscut faptul ca tensiunea arteriala care are valori mari ar putea creste riscul declansarii unor boli cardiovascu...
  Gazeta Medicala

  Scintigrafia un mijloc de diagnostic extrem de util si de solicitat oferit de Hiperdia

  Articole Gazeta


  O dată cu deschiderea departamentului de Medicină nucleară clinica Hiperdia  din Braşov oferă medicilor şi pacienţilor un nou instrument de înaltă tehnologie, unic în zonă, de succes, pentru stabilirea unor diagnostice complexe şi precise.  Dotarea cu cel mai nou şi performant echipament pentru Scintigrafie – SPECT din ţară (Siemens Symbia E) plasează laboratorul de medicină nucleară Hiperdia la nivelul performanţelor şi exigenţelor centrelor medicale universitare din România.

  Scintigrafia, tehnică imagistică extrem de solicitată,  facilitează un diagnostic exact, obţinut în timp scurt, în condiţii care nu periclitează starea de sănătate a pacienţilor. Scintigrafia este una dintre cele mai eficiente şi complexe metode de depistare precoce a unei largi palete de afecţiuni, până la cele mai grave şi mai greu de diagnosticat.

  Investigaţiile scintigrafice se pot efectua in condiţii avantajoase, şi în regim compensat CAS pentru Braşov şi judeţele limitrofe.  INVESTIGAŢIE de înaltă performanţă

  FĂRĂ RISCURI!

  Scintigrafia este o metodă de examinare prin care se obţine imaginea funcţională a unui organ, imagine extrem de utilă medicului în elaborarea sau completarea diagnosticului, permiţându-i astfel să ofere cel mai eficient tratament.

  Examenul scintigrafic se desfăşoară după injectarea unei mici cantităţi de  substanţă radioactivă (de unde şi denumirea de medicină nucleară) prin vizualizarea şi obţinerea imaginilor organelor care se vor analizate. Aparatul care obţine imaginile prin deplasarea în jurul corpului pacientului se numeşte Gamma Camera.  Examinarea scintigrafică nu implică riscuri deosebite pentru organism. Cantitatea de produs radioactiv este comparabilă cu cea primită la efectuarea unei simple radiografii pulmonare. Administrarea produsului radioactiv nu produce durere, nu este toxică şi nu produce alergii. Înregistrarea imaginilor multiple nu creşte iradierea!

  Timpul necesar producerii imaginilor este variabil, de la 15 minute până la o oră, în funcţie de organul examinat şi tehnica efectuată. De scintigrafie poate beneficia orice pacient, de la nou-născut la persoanele vârstnice.   

  Unele atenţionări speciale sunt necesare în cazul femeilor care au tulburări ale ciclului menstual, sunt însărcinate sau care alăptează.

  Majoritatea examinărilor scintigrafice nu necesită pregătiri deosebite şi nici schimbări privind regimul de viaţă obişnuit sau ale altor tratamente ale pacienţilor.

  Scintigrafia se realizează numai în urma unor programări prealabile la clinică, moment în care cei interesaţi vor primi toate detaliile necesare privind efectuarea investigaţiei.  Investigaţii scintigrafice efectuate în centrul Hiperdia Brasov:

  Scintigrafia osoasă segmentară şi de corp întreg WB (Whole Body)

  Scintigrafia tiroidiană

  Scintigrafia paratiroidiană

  Scintigrafia miocardica de perfuzie in repaus, la efort, la stres farmacologic

  Scintigrafia pulmonară de perfuzie

  Scintigrafia secvenţială renală

  Scintigrafia secvenţială intestinală (diverticul Meckel)

  Scintigrafia intestinală în hemoragiile digestive, ş.a.

  Echipa departamentului de medicină nucleară Hiperdia este formată din dr. Daniela Cheţan, conf. dr. Carmen Sfrângeu, dr. Claudia Buzumurgă - Medrea.

  Programarea scintigrafiei

  Pacienţii care necesită investigaţii de medicină nucleară, şi medicii care le solicită, se pot adresa direct clinicii Hiperdia din Braşov (Calea Bucureşti 25-27, lângă Spitalul Judeţean) la telefon: 0268.405.300, 0746.028.931 (intre orele 9-15.00), pe e-mail: brasov@hiperdia.ro, sau la clinicile Hiperdia din ţară.  Prin serviciile de radiologie şi imagistică medicală, din cele 15 centre din 8 dintre cele mai importante oraşe din ţară, împreuna cu echipele sale medicale, Hiperdia vine în întîmpinarea celor mai complexe solicitări ale pacienţilor şi exigentelor medicilor care apelează la un know-how şi tehnologii de ultimă oră.  Centrul de diagnostic imagistic şi

  laborator Hiperdia Braşov

  Braşov.  Bucureşti.Cluj.Galaţi.Ploieşti.Timişoara.Bistriţa.Satu Mare

  Pentru un diagnostic de încredere

  www.hiperdia.ro


   


  Sfaturi pentru...
  Articole Gazeta Când este recomandat să renunţ la biberon? Ca regulă generală, copiii trebuie ajutaţi să  renunţe complet la biberon în jurul vârstei de 14 luni. Tranziţia poate începe treptat, cu o cană specială pentru copii (o cană cu capac prin care copilul poate să bea fară ţeţină ) - recomandat la vârsta de 6 luni. Atenţie însă, nici cana nu se utilizează o perioadă lungă de timp (similar biberonului). Ce pot să fac să atenuez durerea micuţului când apar dinţii? Înce...
  … pentru Firma...
  Articole Gazeta Oferta noastră constă în menţinerea printr-o procedură de masaj special terapeutic a bunăstării fizice a angajaţilor Dumneavoastră cât şi pentru membrii conducerii firmei Dumneavoastră. Starea fizică, în general, este afectată şi de stres, care este o stare secundară în timpul coordonării activităţilor zilnice şi care conduce  la o încordarea totală a fizicului uman. Prin angajatul nostru profesionist, avem posibilitatea să vă ajutăm în eliminarea acestor încordări ...
  Produse ecologice...
  Articole Gazeta Produsul ecologic alimentar este, în primul rând, obţinut din ingrediente provenite din agricultură ecologică. Acest tip de agricultură trebuie să respecte următoarele principii şi reguli: - eliminarea oricărei tehnologii poluante într-o zonă nepoluată; - utilizarea de soiuri şi specii cu rezistenţă sporită la condiţiile de mediu; - ameliorarea şi menţinerea fertilităţii naturale a solului; - utilizarea de fertilizatori şi amelioratori ai solului, pesticide, materii prime pentru prepararea f...