Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact

  Alunga visele neplacute cu ceai de valeriana

  Cercetătorii europeni recomandă ceaiul de valeriană ca armă împotriva viselor neplăcute. Acesta are proprietăţi calmante, alungând coşmarurile dacă se bea cald, înainte de somnul de seară. Mai multe teste clinice au dovedit eficienţa valerianei ca sedativ şi somni...
  Gazeta Medicala

  Scintigrafia un mijloc de diagnostic extrem de util si de solicitat oferit de Hiperdia

  Articole Gazeta


  O dată cu deschiderea departamentului de Medicină nucleară clinica Hiperdia  din Braşov oferă medicilor şi pacienţilor un nou instrument de înaltă tehnologie, unic în zonă, de succes, pentru stabilirea unor diagnostice complexe şi precise.  Dotarea cu cel mai nou şi performant echipament pentru Scintigrafie – SPECT din ţară (Siemens Symbia E) plasează laboratorul de medicină nucleară Hiperdia la nivelul performanţelor şi exigenţelor centrelor medicale universitare din România.

  Scintigrafia, tehnică imagistică extrem de solicitată,  facilitează un diagnostic exact, obţinut în timp scurt, în condiţii care nu periclitează starea de sănătate a pacienţilor. Scintigrafia este una dintre cele mai eficiente şi complexe metode de depistare precoce a unei largi palete de afecţiuni, până la cele mai grave şi mai greu de diagnosticat.

  Investigaţiile scintigrafice se pot efectua in condiţii avantajoase, şi în regim compensat CAS pentru Braşov şi judeţele limitrofe.  INVESTIGAŢIE de înaltă performanţă

  FĂRĂ RISCURI!

  Scintigrafia este o metodă de examinare prin care se obţine imaginea funcţională a unui organ, imagine extrem de utilă medicului în elaborarea sau completarea diagnosticului, permiţându-i astfel să ofere cel mai eficient tratament.

  Examenul scintigrafic se desfăşoară după injectarea unei mici cantităţi de  substanţă radioactivă (de unde şi denumirea de medicină nucleară) prin vizualizarea şi obţinerea imaginilor organelor care se vor analizate. Aparatul care obţine imaginile prin deplasarea în jurul corpului pacientului se numeşte Gamma Camera.  Examinarea scintigrafică nu implică riscuri deosebite pentru organism. Cantitatea de produs radioactiv este comparabilă cu cea primită la efectuarea unei simple radiografii pulmonare. Administrarea produsului radioactiv nu produce durere, nu este toxică şi nu produce alergii. Înregistrarea imaginilor multiple nu creşte iradierea!

  Timpul necesar producerii imaginilor este variabil, de la 15 minute până la o oră, în funcţie de organul examinat şi tehnica efectuată. De scintigrafie poate beneficia orice pacient, de la nou-născut la persoanele vârstnice.   

  Unele atenţionări speciale sunt necesare în cazul femeilor care au tulburări ale ciclului menstual, sunt însărcinate sau care alăptează.

  Majoritatea examinărilor scintigrafice nu necesită pregătiri deosebite şi nici schimbări privind regimul de viaţă obişnuit sau ale altor tratamente ale pacienţilor.

  Scintigrafia se realizează numai în urma unor programări prealabile la clinică, moment în care cei interesaţi vor primi toate detaliile necesare privind efectuarea investigaţiei.  Investigaţii scintigrafice efectuate în centrul Hiperdia Brasov:

  Scintigrafia osoasă segmentară şi de corp întreg WB (Whole Body)

  Scintigrafia tiroidiană

  Scintigrafia paratiroidiană

  Scintigrafia miocardica de perfuzie in repaus, la efort, la stres farmacologic

  Scintigrafia pulmonară de perfuzie

  Scintigrafia secvenţială renală

  Scintigrafia secvenţială intestinală (diverticul Meckel)

  Scintigrafia intestinală în hemoragiile digestive, ş.a.

  Echipa departamentului de medicină nucleară Hiperdia este formată din dr. Daniela Cheţan, conf. dr. Carmen Sfrângeu, dr. Claudia Buzumurgă - Medrea.

  Programarea scintigrafiei

  Pacienţii care necesită investigaţii de medicină nucleară, şi medicii care le solicită, se pot adresa direct clinicii Hiperdia din Braşov (Calea Bucureşti 25-27, lângă Spitalul Judeţean) la telefon: 0268.405.300, 0746.028.931 (intre orele 9-15.00), pe e-mail: brasov@hiperdia.ro, sau la clinicile Hiperdia din ţară.  Prin serviciile de radiologie şi imagistică medicală, din cele 15 centre din 8 dintre cele mai importante oraşe din ţară, împreuna cu echipele sale medicale, Hiperdia vine în întîmpinarea celor mai complexe solicitări ale pacienţilor şi exigentelor medicilor care apelează la un know-how şi tehnologii de ultimă oră.  Centrul de diagnostic imagistic şi

  laborator Hiperdia Braşov

  Braşov.  Bucureşti.Cluj.Galaţi.Ploieşti.Timişoara.Bistriţa.Satu Mare

  Pentru un diagnostic de încredere

  www.hiperdia.ro


   


  Tine-ti sanatatea...
  Cercetările recente indică faptul că majoritatea afecţiunilor civilizaţiei – boli ale sistemului osos, cum ar fi osteoporoza, ale sistemului cardiovascular, culminând cu infarctul, afecţiuni metaboli-ce, diabet, şi mergând până la cel mai extins şi agresiv flagel, cancerul – sunt provocate de nivelul scăzut de antioxidanţi, şi de nivelul ridicat de radicali liberi. Acest dezechilibru este produs de poluarea cotidiană, de nivelul ridicat de stres, şi de alimentaţia necorespunzătoare.  &n...
  Sarcina toxica...
  Articole Gazeta Aproximativ 2% dintre femeile gravide prezintă „hiperemesis gravidarum”, adică sarcina toxică, o afecţiune ce perturbă, în primul rând, viaţa socială şi sănătatea mamei, dar ce se poate răsfrânge şi asupra fătului. Aceasta se instalează la începutul sarcinii şi poate dura până în săptămânile 16-20 de graviditate. Senzaţia de greaţă normal pentru primul trimestru de sarcină este mult mai accentuată, femeia nu poate digera mai nimic, tot ce mănâncă vom...
  Ortodontia moderna
  Articole Gazeta  Poate unii se întreabă ce este Ortodonţia? Putem spune că ortodonţia se ocupă cu frumosul. Ortodonţia este o specialitate în cadrul stomatologiei care rezolvă problemele de aranjare a dinţilor. Această corectare a poziţiei dentare se face atât pentru frumuseţe  cât şi pentru sănătate. De ce sanatate? Pentru că de poziţia corectă a dinţilor depind apariţia cariilor, apariţia paradontozei şi ceea ce se ştie mai puţin, apariţia problemelor în articulaţia temporo- m...