Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

  • Acasa
  • Gazeta Medicala
  • Ghid Sanatate
  • Stiri Medicale
  • Index Medical
  • Dictionar
  • Forum
  • Contact

    Remedii pentru durerile din gat

    Durerea din gât poate fi, uneori, o iritaţie minoră provocată de umiditatea scăzută din aer, însă, alteori aceasta poate fi una dintre primele simptome ale gripei sau a unei infecţii virale ori bacteriale. Astfel, indiferent care ar fi cauza durerii, iată câteva modal...
    Ghid Sanatate

    Carnea. Utilizare si preparare

    Articole Ghid


    Optati pentru sortimentele de carne slaba:

    • Pentru carnea de vita : biftecul, cotletul, muschiul, pulpa.

    • Pentru carnea de porc: file de muschi, jambonul.

    • Alegeti carnea tocata slaba, cu cel mult 10% grasime.

    • Cumparati carne de pui fara piele, sau indepartati pielea inainte de gatire.

    • Pieptul de pui dezosat si curatat de pielita si  snitelul de curcan natur sunt optiunile de carne de pasare cele mai sarace in grasime.

    • Alegeti carnea slaba de curcan, friptura uscata de vita, sunca, sau carnea slaba presata in locul sortimentelor de salam cu mai multa grasime.



     



    Indepartati toata grasimea vizibila de pe carnea de vita sau pui inainte de preparare.

    Inabusiti, fierbeti, opariti sau prajiti pe gratar carnea si pestele in locul prajirii in ulei.

    Scurgeti toata grasimea care apare in timpul gatirii.

    Alegeti sau preparati mancaruri fara sosuri grase.

    Preparati fasolea uscata sau mazarea fara sa adaugati grasime.

    Pastrati carnea cruda, gatita si semi-preparatele in compartimente separate.

    Nu spalati sau clatiti carnea.

    Spalati cutitele si ustensilele de bucatarie in apa fierbinte cu detergent de vase dupa prepararea fiecarui aliment, inainte de a  trece la urmatorul.

    Pastrati carnea cruda in sertarul de jos al frigiderului, pentru a nu se scurge pe celelelalte alimente.

    Fierbeti alimentele la o temperatura adecvata pentru a distruge bacteriile. Folositi un termometru pentru carne, pentru a va asigura ca este gatita complet.

    Puneti alimentele la frigider fara intarziere si dezghetati-le in mod adecvat. Congelati sau pastrati la rece alimentele alterabile si pe cele preparate cat mai repede posibil.

    Nu lasati niciodata carnea la dezghetat la temperatura camerei. Este de preferat sa acoperiti cu apa rece pachetul de carne inchis ermetic, sau sa lasati carnea sa se dezghete in frigider, sau sa folositi cuptorul cu microunde.

    Evitati ouale crude sau fierte insuficient, ca si mancarea preparata cu oua crude sau cu carne fiarta insuficient.

    Femeile gravide, cele care vor sa ramana insarcinate, cele care alapteaza precum si copiii mici trebuie sa evite consumul de peste bogat in mercur.


    AUTOR: Admin , Data: 2012-01-31, Vizualizari 1505
    Enurezisul...
    Articole Ghid Udarea patului in timpul noptii, numita enurezis nocturn, consta in scaparea involuntara de urina in timpul somnului. Udarea patului este un lucru foarte obisnuit la sugari si copiii mici, dar este considerat o problema cand apare la baieti peste 6 ani sau la fetite peste 5 ani. Enurezis-ul afecteaza 15-20% din populatia de 5 ani, 7% din cei varsta de 7 ani si 1-2% dintre adolescenti si adulti. Baietii sunt de doua ori...
    Mituri si...
    Articole Ghid        SIDA este o boala infectioasa produsa de virusul numit HIV (Virusul Imunodeficientei Umane). Acest virus face parte din familia retrovirusurilor, numite astfel dupa enzima prezenta in aceste virusuri, numita transcriptaza inversa, ce distruge o parte din globulele albe (leucocite), limfocite T4 (sau CD4), care constituie elementele de baza ale apararii organismului impotriva infectiil...
    HEPATITA B
    Articole Ghid       Chiar dupa mai multe luni de la contaminare, acele, echipamentul medical sau stomatologic necorespunzator dezinfectat/sterilizat poate contribui la transmiterea hepatitei B.   Cai de transmitere a virusului hepatitei B Virusul hepatitic B se transmite prin intermediul fluidelor organismului uman, fiind prezent in sange si limfa, in timp ce concentratia sa in secretia vagina...