Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

  • Acasa
  • Gazeta Medicala
  • Ghid Sanatate
  • Stiri Medicale
  • Index Medical
  • Dictionar
  • Forum
  • Contact

    Somnorosii - gena speciala

    Un studiu recent arată că persoanele cărora le place să doarmă mai mult au o genă specială, informează MEDdaily. S-a dovedit că oamenii care au o anumită variaţie a genei ABCC9 au nevoie de aproximativ 30 de minute de somn în plus în timpul nopţii, decât alte pers...
    Ghid Sanatate

    Carnea. Utilizare si preparare

    Articole Ghid


    Optati pentru sortimentele de carne slaba:

    • Pentru carnea de vita : biftecul, cotletul, muschiul, pulpa.

    • Pentru carnea de porc: file de muschi, jambonul.

    • Alegeti carnea tocata slaba, cu cel mult 10% grasime.

    • Cumparati carne de pui fara piele, sau indepartati pielea inainte de gatire.

    • Pieptul de pui dezosat si curatat de pielita si  snitelul de curcan natur sunt optiunile de carne de pasare cele mai sarace in grasime.

    • Alegeti carnea slaba de curcan, friptura uscata de vita, sunca, sau carnea slaba presata in locul sortimentelor de salam cu mai multa grasime.



     



    Indepartati toata grasimea vizibila de pe carnea de vita sau pui inainte de preparare.

    Inabusiti, fierbeti, opariti sau prajiti pe gratar carnea si pestele in locul prajirii in ulei.

    Scurgeti toata grasimea care apare in timpul gatirii.

    Alegeti sau preparati mancaruri fara sosuri grase.

    Preparati fasolea uscata sau mazarea fara sa adaugati grasime.

    Pastrati carnea cruda, gatita si semi-preparatele in compartimente separate.

    Nu spalati sau clatiti carnea.

    Spalati cutitele si ustensilele de bucatarie in apa fierbinte cu detergent de vase dupa prepararea fiecarui aliment, inainte de a  trece la urmatorul.

    Pastrati carnea cruda in sertarul de jos al frigiderului, pentru a nu se scurge pe celelelalte alimente.

    Fierbeti alimentele la o temperatura adecvata pentru a distruge bacteriile. Folositi un termometru pentru carne, pentru a va asigura ca este gatita complet.

    Puneti alimentele la frigider fara intarziere si dezghetati-le in mod adecvat. Congelati sau pastrati la rece alimentele alterabile si pe cele preparate cat mai repede posibil.

    Nu lasati niciodata carnea la dezghetat la temperatura camerei. Este de preferat sa acoperiti cu apa rece pachetul de carne inchis ermetic, sau sa lasati carnea sa se dezghete in frigider, sau sa folositi cuptorul cu microunde.

    Evitati ouale crude sau fierte insuficient, ca si mancarea preparata cu oua crude sau cu carne fiarta insuficient.

    Femeile gravide, cele care vor sa ramana insarcinate, cele care alapteaza precum si copiii mici trebuie sa evite consumul de peste bogat in mercur.


    AUTOR: Admin , Data: 2012-01-31, Vizualizari 1484
    Barbatii care...
    Articole Ghid          Cercetătorii au analizat timp de 5 ani starea de sănătate a bărbaţilor în vârstă în funcţie de tiparele de somn.         „Problemele de somn sunt foarte răspândite în societatea modernă de astăzi şi pot provoca probleme serioase de sănătate. De exemplu, mai multe studii au arătat că f...
    Tehnica alaptarii
    Articole Ghid Relaxarea mamei si eliberarea laptelui Starea dumneavoastra de spirit are influenta asupra usurintei cu care sanul elibereaza laptele. Grijile si tensiunea psihica au efect asupra scurgerii laptelui, deci incercati sa va eliberati de ele inainte de a incepe alaptarea. Respirati adanc de cateva ori, relaxati-va umerii si stati culcata aproximativ un sfert de ora inaintea momentului in care se trezeste copilul si faceti ...
    PARADONTOZA
    Articole Ghid Gingivita este stadiul incipient al afectiunilor gingivale, netratata duce la paradontoza, o infectie severa ce cauzeaza distrugerea tesutului si oaselor care sprijina gingiile si in unele cazuri, pierderea dintilor. Paradontoza este o boala ce afecteaza radacina dintilor. Pe termen lung paradontoza netratata poate duce la probleme mult mai serioase cum ar fi nivel ridicat de zahar in sange si cresterea riscului de a...