Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

  • Acasa
  • Gazeta Medicala
  • Ghid Sanatate
  • Stiri Medicale
  • Index Medical
  • Dictionar
  • Forum
  • Contact

    Campania de vaccinare impotriva gripei, intrerupta

    Ladislau Ritli, ministrul Sănătăţii, a cerut întreruperea de urgenţă a campaniei de vaccinare împotriva gripei. Această cerere a fost trimisă către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Cantacuzino. Există suspiciunea...
    Ghid Sanatate

    Carnea. Utilizare si preparare

    Articole Ghid


    Optati pentru sortimentele de carne slaba:

    • Pentru carnea de vita : biftecul, cotletul, muschiul, pulpa.

    • Pentru carnea de porc: file de muschi, jambonul.

    • Alegeti carnea tocata slaba, cu cel mult 10% grasime.

    • Cumparati carne de pui fara piele, sau indepartati pielea inainte de gatire.

    • Pieptul de pui dezosat si curatat de pielita si  snitelul de curcan natur sunt optiunile de carne de pasare cele mai sarace in grasime.

    • Alegeti carnea slaba de curcan, friptura uscata de vita, sunca, sau carnea slaba presata in locul sortimentelor de salam cu mai multa grasime.



     



    Indepartati toata grasimea vizibila de pe carnea de vita sau pui inainte de preparare.

    Inabusiti, fierbeti, opariti sau prajiti pe gratar carnea si pestele in locul prajirii in ulei.

    Scurgeti toata grasimea care apare in timpul gatirii.

    Alegeti sau preparati mancaruri fara sosuri grase.

    Preparati fasolea uscata sau mazarea fara sa adaugati grasime.

    Pastrati carnea cruda, gatita si semi-preparatele in compartimente separate.

    Nu spalati sau clatiti carnea.

    Spalati cutitele si ustensilele de bucatarie in apa fierbinte cu detergent de vase dupa prepararea fiecarui aliment, inainte de a  trece la urmatorul.

    Pastrati carnea cruda in sertarul de jos al frigiderului, pentru a nu se scurge pe celelelalte alimente.

    Fierbeti alimentele la o temperatura adecvata pentru a distruge bacteriile. Folositi un termometru pentru carne, pentru a va asigura ca este gatita complet.

    Puneti alimentele la frigider fara intarziere si dezghetati-le in mod adecvat. Congelati sau pastrati la rece alimentele alterabile si pe cele preparate cat mai repede posibil.

    Nu lasati niciodata carnea la dezghetat la temperatura camerei. Este de preferat sa acoperiti cu apa rece pachetul de carne inchis ermetic, sau sa lasati carnea sa se dezghete in frigider, sau sa folositi cuptorul cu microunde.

    Evitati ouale crude sau fierte insuficient, ca si mancarea preparata cu oua crude sau cu carne fiarta insuficient.

    Femeile gravide, cele care vor sa ramana insarcinate, cele care alapteaza precum si copiii mici trebuie sa evite consumul de peste bogat in mercur.


    AUTOR: Admin , Data: 2012-01-31, Vizualizari 1533
    Aparatul dentar...
    Articole Ghid Aparatul "Incognito" (acum si in Cluj, la “ARIAL DENT”) este un aparat orthodontic fix, colat pe fetele linguale/palatinale ale dintilor, confectionat in laboratoarele specializate din Germania, cu o tehnica de ultima generatie, din aliaj de aur (anti-alergic). Bracket-urile confectionate individual, au un design remarcabil preluand forma perfecta a dintilor/a fetelor linguale  si palatinale, e...
    Entorsa: primul...
    Articole Ghid Ligamentele sunt fascicule rezistente de fibre elastice care leaga oasele intre ele si stabilizeaza  articulatiile. Entorsa este o leziune traumatica a unui ligament cauzata de intinderea excesiva. Ligamentul poate prezenta mici leziuni sau se poate rupe complet. Zonele cele mai afectate de entorse sunt glezna, incheietura mainii, genunchiul si laba piciorului. Ligamentele afectate se umfla si sunt dureroase. In g...
    Efectul cola...
    Articole Ghid Coca-Cola este o bautura racoritoare, comercializata in peste 200 de tari. Este produsa de The Coca-Cola Company in Atlanta, Georgia, S.U.A. si este denumita simplu, Coke (o marca a The Coca-Cola Company in Statele Unite ale Americii din 27 martie, 1944) sau (in Europa si America) sub denumirea de cola. Gandita ca un tratament in domeniul medicinei, a fost inventata la sfarsitul secolului XIX. Aroma distinctiva de &quo...