Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

  • Acasa
  • Gazeta Medicala
  • Ghid Sanatate
  • Stiri Medicale
  • Index Medical
  • Dictionar
  • Forum
  • Contact

    Hreanul inlocuieste tratamentul mendicamentos pentru raceala

    Banalul hrean poate înlocui tratamentul mendicamentos în cazul răcelii şi a bronşitei, spun adepţii medicinii naturiste. Specialiştii arată că hreanul conţine uleiuri volatile, este foarte bogat în vitaminele C şi B şi minerale: fier, potasiu, calciu, magneziu. Subs...
    Ghid Sanatate

    Carnea. Utilizare si preparare

    Articole Ghid


    Optati pentru sortimentele de carne slaba:

    • Pentru carnea de vita : biftecul, cotletul, muschiul, pulpa.

    • Pentru carnea de porc: file de muschi, jambonul.

    • Alegeti carnea tocata slaba, cu cel mult 10% grasime.

    • Cumparati carne de pui fara piele, sau indepartati pielea inainte de gatire.

    • Pieptul de pui dezosat si curatat de pielita si  snitelul de curcan natur sunt optiunile de carne de pasare cele mai sarace in grasime.

    • Alegeti carnea slaba de curcan, friptura uscata de vita, sunca, sau carnea slaba presata in locul sortimentelor de salam cu mai multa grasime.



     



    Indepartati toata grasimea vizibila de pe carnea de vita sau pui inainte de preparare.

    Inabusiti, fierbeti, opariti sau prajiti pe gratar carnea si pestele in locul prajirii in ulei.

    Scurgeti toata grasimea care apare in timpul gatirii.

    Alegeti sau preparati mancaruri fara sosuri grase.

    Preparati fasolea uscata sau mazarea fara sa adaugati grasime.

    Pastrati carnea cruda, gatita si semi-preparatele in compartimente separate.

    Nu spalati sau clatiti carnea.

    Spalati cutitele si ustensilele de bucatarie in apa fierbinte cu detergent de vase dupa prepararea fiecarui aliment, inainte de a  trece la urmatorul.

    Pastrati carnea cruda in sertarul de jos al frigiderului, pentru a nu se scurge pe celelelalte alimente.

    Fierbeti alimentele la o temperatura adecvata pentru a distruge bacteriile. Folositi un termometru pentru carne, pentru a va asigura ca este gatita complet.

    Puneti alimentele la frigider fara intarziere si dezghetati-le in mod adecvat. Congelati sau pastrati la rece alimentele alterabile si pe cele preparate cat mai repede posibil.

    Nu lasati niciodata carnea la dezghetat la temperatura camerei. Este de preferat sa acoperiti cu apa rece pachetul de carne inchis ermetic, sau sa lasati carnea sa se dezghete in frigider, sau sa folositi cuptorul cu microunde.

    Evitati ouale crude sau fierte insuficient, ca si mancarea preparata cu oua crude sau cu carne fiarta insuficient.

    Femeile gravide, cele care vor sa ramana insarcinate, cele care alapteaza precum si copiii mici trebuie sa evite consumul de peste bogat in mercur.


    AUTOR: Admin , Data: 2012-01-31, Vizualizari 1617
    Micoza piciorului...
    Articole Ghid Epidemiologie Micoza piciorului, cunoscută şi sub denumirea de tinea pedis, este cea mai frecventă infecţie dermatofitică a pielii cu localizare la nivelul plantelor şi spaţiilor interdigitale ale piciorului. Tinea pedis este cauzată îndeosebi de fungi dermatofiţi din genurile Tricophyton şi Epidermophyton. Aceste ciuperci prezintă o afinitate pentru keratina stratului cornos al pielii, părului şi un...
    Nutrienti in lupta...
    Articole Ghid Astentia se manifesta printr-o stare generala proasta si apare de cele mai multe ori la trecera de la un anotimp foarte racoros la unul mai cald (astenia de primavara) sau la de o perioada mai calda la una friguroasa (astenia de toamna). O alimentatie adecvata, care sa asigure organismului nutrientii necesari pentru a face fata schimbarilor, ne poate ajuta sa evitam astfel de stari carentiale, de vulnerabilitate. ...
    Ficatul nu doare ,...
    Articole Ghid            Joacă un rol foarte important în organism. Totuși, nu-și dă importanță. Și când se îmbolnăvește, nu dă semne decât târziu. Prin urmare, e treaba ta să-l verifici din când în când, cu ajutorul specialistului.            Un junghi, ceva care te "...