Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact
 • Dr. Mihai Dragnea

   

            Cred că că ar trebui să fim fericiţi că a fost o iarnă blândă pentru cei mai mulţi dintre noi, dar prognoza meteo este încă incertă...Problema evidentă este zăpada şi temperaturile mai ridicate, care determină o umiditate mai mare în aer, astfel încât  chiar şi mersul pe jos în zăpadă poate determina dureri de spate.  Mai puţin evidente sunt caracteristicile  meteorologice din martie, cum ar fi schimbări bruşte de temperatură şi curenţii de aer mai calzi sau mai reci, uneori insesizabili. Dacă asociem acest lucru cu o creştere dramatică, uneori. a activităţii  fizice în aer liber, putem înţelege de ce durerile de spate, mai ales musculare îşi fac apariţia.
            Cu un pic de ajutor dat de remediile homeopate adecvate, putem diminua aceste simptome, tocmai la timp pentru a ne bucura de primăvară.

           Arnica montana - Calmează senzaţia de contuzie şi durere la nivelul spatelui. Dacă acest remediu a fost prezent în  cutia de prim ajutor, atunci durerile de spate vă vor lăsa să dormiţi.
           Aconitum - Calmează senzaţia de amorţeală, rigiditate, furnicături dureroase, ale  spatelui, cervicale   mai ales dacă durerea este declanşată de  aerul rece.
           Bryonia alba - Calmează rigiditatea cervicală şi a spatelui, agravată de orice mişcare sau de schimbări rapide de temperatură, sau dacă supraîncălzit, pacientul se expune la frig umed. Cele mai multe dureri de tip Bryonia pot găsi alinare la  presiune aplicată pe zona dureroasă  sau culcat pe partea dureroasă pentru a împiedica mişcarea.
           Magnezia fosforica - relaxează muşchii încordaţi, spasmele şi durerile radiante având ca efect ameliorarea  durerilor de spate. Un element important care indica magnezia fosforică este ca simptomele se ameliorează la căldură şi se agravează şi rece. Acest lucru este atât de evident  încât unii autori recomandă o înghiţitură sau două de apă fierbinte imediat după ce s-a administrat doza,  pentru a accelera acţiunea sa. Dacă se asociază o baie fierbinte, un ceai fierbinte şi un pat cald , atunci  magnezia  fosforică poate  avea  un  efect analgetic mai intens.
           Rhus Toxicodendron - Calmează durerea şi rigiditatea, mai ales în cazul unor  mişcări uşoare, care se ameliorează pe parcursul mişcării, durerea ameliorându-se mai ales dacă pacientul stă întins pe un plan dur. Alte simptome care indică şi sunt charachteristice pentru Rhus.Tox. includ: dorinţa de aer proaspăt, dar nu rece, o agravare a simptomelor pe timp de noapte, o dorinţă de frecventă să se întindă şi să doarmă, dar  perturbată de vise care impica  efort. Este cel mai bun remediu pentru persoanele friguroase,  foarte sensibile la condiţiile de vreme rece. Toate simptomele sale sunt ameliorate la căldură, baie cu hidromasaj şi vreme uscată, agravându-se pe timp de noapte şi frig umed.