Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact
 • Dr. Musetescu Marieta

            Dr. Marieta Musetescu, medic primar obstetrica - ginecologie, competente si supraspecializari: colposcopie, tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata, histeroscopie, homeopatie, ultrasonografie obstetricala si ginecologica, chirurgie laparoscopica ginecologica, Regina Maria: Campus Medical Brasov.

   

            Importanta examinarii ginecologice:
           Exista o multitudine de boli sau anomalii ce pot afecta organele genitale, atat interne, cat si externe. Aceste boli se pot incadra in leziuni minore ale mucoasei vaginale si pot ajunge pana la infectii virale sau bacteriene, tumori benigne sau chiar cancer.
           De aceea, se recomanda efectuarea anuala a unui examen ginecologic general, intrucat acesta ajuta la depistarea unor infectii sau anomalii ale organelor genitale, avand totodata si scopul de a monitoriza leziunile preexistente la nivelul tractului genital, daca este cazul. Preventia sau identificarea din timp a acestor patologii este absolut esentiala, medicii ginecologi din intreaga lume recomandand pacientelor cel putin un consult ginecologic anual. Totodata, este bine de stiut ca tratarea bolilor sau a afectiunilor genitale in faza incipienta scade riscul aparitiei complicatiilor, prevenind producerea unor leziuni cronice, ireversibile.


           Un examen ginecologic general este complex si presupune parcurgerea mai multor etape:

  •  Etapa I: anamneza: medicul sta de vorba cu pacienta pentru a afla cat mai multe despre istoricul afectiunii sale sau despre posibilele afectiuni ce au fost tratate in trecut. Deoarece schimbul de informatii dintre medic si pacient este esential pe toata durata consultului, ELUDMED  va ofera posibilitatea de a fi asistata de catre un profesionist cu scopul de a facilita comunicarea cu Dr. Musetescu Marieta;
  •  Etapa a II-a: consultul ginecologic: este etapa in care medicul realizeaza un consult obiectiv, examinand organele genitale externe si interne. Vi se va explica initial ce manevre medicale sunt necesare pentru acest consult si de ce trebuie efectuate. Ulterior, aceste manevre vor fi realizate astfel incat sa nu aveti dureri si nici sa va creeze disconfort;
  •  Etapa a III-a: recoltarea probelor citologice pentru testul Papanicolau: se desfasoara in acelasi timp cu cea de-a doua etapa (consultul ginecologic) si presupune recoltarea, fara a produce vreo leziune, a catorva celule de la nivelul colului uterin, urmata de analiza microscopica a acestora. Este un test foarte important deoarece orienteaza medicul asupra existentei unor leziuni la nivelul colului uterin. Se recolteaza folosind o ansa (periuta) de unica folosinta, sterila;
  •  Etapa a IV-a: examenul ecografic: este foarte util si necesar. Presupune evaluarea imagistica a organelor genitale interne. Prin intermediul acestei metode se observa structura uterului, ovarelor si trompelor uterine. Totodata se poate obiectiva imagistic existenta unor leziuni, chisturi sau structuri tumorale;
  •  Etapa a V-a: evaluarea sanilor: se face clinic prin palpare, precum si imagistic folosind ecograful. Aceasta etapa evidentiaza existenta unor leziuni sau structuri tumorale la nivelul sanilor.
  •  Etapa a VI-a: recoltarea analizelor medicale: presupune recoltarea unor probe de sange pentru examinare generala, markeri tumorali si alte analize necesare evaluarii pacientei;
  •  Etapa a VII-a: concluzii: in urma oricarui consult si/sau investigatie medicala, pacientului trebuie sa i se ofere cateva concluzii. Acestea pot fi recomandari sau sfaturi pe care Dr. Marieta Musetescu vi le va oferi la sfarsitul tuturor etapelor mentionate anterior.
  In cazul in care se vor descoperi leziuni ale organelor genitale, doctorul va va recomanda un tratament, monitorizand evolutia starii dumneavoastra de sanatate pana la vindecarea completa.


  Cand puteti efectua controlul ginecologic?
           Cel mai bun moment pentru vizita la medic este imediat dupa terminarea sangerarii menstruale. Sanii si ovarele nu sunt sensibile la palpare si nu exista sange menstrual care sa modifice eventualul examen Papanicolau sau alte analize facute pentru diagnosticarea unor infectii sau anomalii.

  Cat dureaza consultatia ginecologica?
           Toate etapele mentionate anterior, inclusiv recomandarile medicului, se vor desfasura intr-o singura zi, intr-un singur loc si la acelasi specialist, pe baza programarii efectuate in prealabil. Programarea va fi respectata intocmai, astfel ca intr-o singura zi veti putea beneficia de o examinare ginecologica generala, efectuata de catre unul dintre cei mai buni medici, intr-un mediu care inspira incredere, siguranta si, nu in ultimul rand, profesionalism.