Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact
  Dictionar Medical

  ASCARIS

  Vierme nematod parazit.
  Ascaris lumbricoides, care este raspandit peste tot in lume, este un nematod intestinal uman de dimenasiuni mari - o femel adulta masoara peste 35 cm lungime.
  Ouale, eliminate prin scaun, pot fi transmise la alte gazde prin hrana sau bauturi contaminate. Larvele ajung in intestine, apoi migreaza pe o ruta complicata, via vena porta hepatica, ficat, cord, plamani, laringe si faringe, pentru a se reintoarce in intestin, unde se dezvolta pana la forma adulta.
  SCHELET
  Structura solida si calcificata a corpului uman, constituita din totalitatea oaselor. Structura - Se disting: - o coloana mediana, coloana vertebrala sau rachisul (rahisul), compusa din vertebre; - coastele, care se articuleaza in spate cu coloana vertebrala, in fata cu sternul, ansamblul constituind toracele; - craniul, care se articuleaza cu extremitatea superioara a coloanei vertebrale; - membrele superioare (brate, ant...
  POLIP
  Un polip reprezinta o tumora de cele mai multe ori benigna, in general pediculata, care se dezvolta pe mucoasele cavitatilor naturale ale organismului. Polipii, care pot fi unici sau multipli, sunt mai mult sau mai putin proeminenti pe suprafata organului: ei sunt adesea pediculati, mai rar sesili. Ei isi au locul de preferinta in tubul digestiv, pe mucoasa uterina, in nas si in laringe. Polipii vezicii sunt denumiti improp...
  HALOTAN
  anestezic puternic, administrat prin inhalatie in anestezia generala, folosit pentru inducerea si mentinerea anesteziei in diferite interventii chirurgicale. Cu toate acestea, el poate produce afectarea ficatului si este astazi mult mai putin utilizat ca in trecut. halou inel colorat in jurul luminii vazut de persoanele cu glaucom acut congestiv si, uneori, de pacientii cu cataracta. Sinonim: halos.