Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact

  Alunga visele neplacute cu ceai de valeriana

  Cercetătorii europeni recomandă ceaiul de valeriană ca armă împotriva viselor neplăcute. Acesta are proprietăţi calmante, alungând coşmarurile dacă se bea cald, înainte de somnul de seară. Mai multe teste clinice au dovedit eficienţa valerianei ca sedativ şi somni...
  Dictionar Medical

  PREZERVATIV

  Prezervativul reprezinta un rezervor cilindric, suplu si subtire, din latex, pus pe organul viril sau in vagin inaintea raporturilor sexuale ca masura contraceptiva sau igienica.
  Prezervativul masculin impiedica trecerea spermei in caile genitale feminine. Din cauza recrudescentei bolilor transmisibile pe cale sexuala si a amplificarii SiDA, folosirea prezervativului este azi indispensabila in timpul raporturilor sexuale: in fapt, el asigura o mai buna protectie impotriva transmisiei infectioase pe cale sexuala suprimand orice contact direct intre mucoasele partenerilor. Pentru a fi eficace, un prezervativ nu trebuie sa fi fost deja utilizat si trebuie sa fie aplicat corect pe penisul in erectie si inaintea oricarui contact sexual.
  O crema spermicida aplicata pe prezervativ poate fi utilizata pentru o protectie mai buna. Prezervativele lubrifiate sunt recomandate pentru raporturile genitale, iar modelele nelubrifiate in cursul relatiilor bucogenitale.
  Prezervativul feminin este un sac in forma de deget de manusa care se introduce in vagin. Eficacitatea sa impotriva riscului de infectie prin boli cu transmisie sexuala nu este totala, indeosebi pentru partenerul masculin.
  Diafragma poate fi asimilata prezervativului feminin, deoarece impiedica inaintarea spermatozoizilor in colul uterin. Diafragma este ineficace impotriva riscului de infectie prin boli cu transmisie sexuala.
  Sinonim - condom.
  EU
  element de compunere care introduce in termenii compusi referirea la: 1. bine, perfect sau usor; 2. normal
  ELECTROENCEFALOGRAFIE
  metoda de inregistrare grafica a biocurentilor cerebrali ai scoartei si structurilor subcorticale. inregistrarea grafica se numeste electroencefalograma (EEG), iar aparatul care inregistreaza se numeste elec-troencefalograf. Electroencefalografia este mai frecvent efectuata pentru diagnosticul si tratamentul epilepsiei si al tulburarilor de somn
  SIFILOFOBIE
  Teama de infectia sifilitica sau considerarea de origine sifilitica a manifestarilor datorite altor boli.