Abonare Newsletter

Login Membrii

Ai uitat Parola?

Nu esti Membru? Inregistreaza-te!

 • Acasa
 • Gazeta Medicala
 • Ghid Sanatate
 • Stiri Medicale
 • Index Medical
 • Dictionar
 • Forum
 • Contact

  Diferente la nivelul creierului in cazul fumatorilor

  Intr-un studiu recent au fost descoperite diferente la nivelul creierului in cazul fumatorilor comparativ cu cei care au fumat niciodata Astfel, o zona a cortexului cerebral este mai subtire la fumatori. Cortexul este o parte din creier cu rol important in controlul impulsurilor, recompensa ...
  Dictionar Medical

  PREZERVATIV

  Prezervativul reprezinta un rezervor cilindric, suplu si subtire, din latex, pus pe organul viril sau in vagin inaintea raporturilor sexuale ca masura contraceptiva sau igienica.
  Prezervativul masculin impiedica trecerea spermei in caile genitale feminine. Din cauza recrudescentei bolilor transmisibile pe cale sexuala si a amplificarii SiDA, folosirea prezervativului este azi indispensabila in timpul raporturilor sexuale: in fapt, el asigura o mai buna protectie impotriva transmisiei infectioase pe cale sexuala suprimand orice contact direct intre mucoasele partenerilor. Pentru a fi eficace, un prezervativ nu trebuie sa fi fost deja utilizat si trebuie sa fie aplicat corect pe penisul in erectie si inaintea oricarui contact sexual.
  O crema spermicida aplicata pe prezervativ poate fi utilizata pentru o protectie mai buna. Prezervativele lubrifiate sunt recomandate pentru raporturile genitale, iar modelele nelubrifiate in cursul relatiilor bucogenitale.
  Prezervativul feminin este un sac in forma de deget de manusa care se introduce in vagin. Eficacitatea sa impotriva riscului de infectie prin boli cu transmisie sexuala nu este totala, indeosebi pentru partenerul masculin.
  Diafragma poate fi asimilata prezervativului feminin, deoarece impiedica inaintarea spermatozoizilor in colul uterin. Diafragma este ineficace impotriva riscului de infectie prin boli cu transmisie sexuala.
  Sinonim - condom.
  FIZIOPATOLOGIE
  Studiul fiziologiei organismului in timpul bolii
  CENTURA PELVIANA
  Ansamblul osos format din cele doua oase iliace , care leaga membrele inferioare de trunchi , cu ajutorul sacrului.
  DECIDUALA
  Portiunea mucoasei uterine care se detaseaza si este expulzata dupa nastere, impreuna cu placenta. Sinonim: caduca, membrana deciduala.